CASELLE SHOPPING MALL

The objective of the project is to achieve an integrated architectural concept capable of enhancing the landscape and harmoniously interacting with the same. With this intent, a dynamic composition has been adopted which not only responds to the functional and commercial utilization requirements of the centre but, through the search for excellence, has also achieved an architecture which has a low visual impact and which greatly respects the formal aspects of the landscape.
The proposal distinguishes itself for the large natural roofing which is divided into three parts with an end-to-end high level walkway, access bridge to the air terminal. From a planimetric point of view, the roofing represents a sculpturalelement tied to the geometric trend of the cultivated fields.

© 2016 by Progetto Italia

 website created by Lucio Nali