GABBA UNO - MILAN

This building complex comprises a structure on a ‘U’ shaped footprint that lines via Fratelli Gabba and via Monte di Pietà.

The main façades are treated in the same way along their entire lengths: the ground floor features large windows set in a plastered wall, while the surface from the first floor upwards is clad in ashlar.
The fronts overlooking the courtyard are finished with smooth plasterwork and the shape and dimensions of the windows are also more contained.
The conservation project was based on the results of an analysis of the building’s history, morphology and materials, pursuing the objective of safeguarding its original architectural and environmental values.

The aim of the project was to restore the building, giving back their original look to the façades and replacing worn fixtures and other technological elements that had deteriorated as a result of lack of maintenance.

© 2016 by Progetto Italia

 website created by Lucio Nali